Policajt asistoval pri pôrode

09.06.2009 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 9. júna (TASR) - Policajt asistoval v pondelok 8. júna hodinu pred polnocou pri pôrode v mestskej časti Podsadek v Starej Ľubovni.
Policajnú hliadku z tamojšieho obvodného oddelenia privolali na miesto v súvislosti s útokom na vodiča sanitky, ktorého napadli obyvatelia Podsadku. Sanitka smerovala do miestnej časti k rodičke, ale pod tlakom útočníkov vodič nechal na mieste aj nosidlá a vracal sa naspäť.
\"Policajti po príchode do osady našli niekoľko desiatok rozvášnených Rómov, z ktorých jeden po rozhovore s nimi ukázal na obydlie, kde bola rodička aj s niekoľkými lamentujúcimi ženami, \" priblížila udalosť hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
Veliteľ hliadky telefonicky komunikoval s pracovníkmi linky 112 a inštruoval ženy, ako majú postupovať pri pôrode až po prestrihnutie a previazanie pupočnej šnúry.
Medzitým, asi desať minút po príchode policajtov, sa vrátil na miesto aj vodič sanitky. Ženu s novorodencom naložili do vozidla a odviezli do nemocnice v Starej Ľubovni.
 

Vyberte región